Mitsujen puhtaana pito :D

NeQ

New Member
Liittynyt
12 Syyskuu 2003
Sijainti
Turku
Tuli taas niin hyvä mieli ku tuli puunattua autoa lähemmäs pari tuntia ja nyt se on NIIN kiiltävänä tuolla pihalla 8)

Kuinkas usein porukka oikeen pesee ja vahailee autojaan nyt ku kesä on ovella?
Meikäläinen on ihan friikki (tuore kuski) ja pesen autoa aina ku siihen kerkee pöly laskeutua ;D vahailtua tulee myös aika "usein" normaaliin verrattuna (hyötyä tai nöy) ;)
 
Pesin tuossa pääsiäisen pyhinä, kävin kerran kaupassa jonka jälkeen näytti samalta kuin ennen pesua. Seuraavan kerran pesen vapun kruisinkiin.
edit: meinasi unohtua että ennen tätä pesin sen viimeksi viime juhannuksena. Saisi sitä varmaan tiheämpäänkin puunata mutta tuntuu näin keväällä tuolla mutavellissä ajaessa aika turhalta
 
kolme kertaa viikos käy Galant ja Sigma harjattomas pesus ja parin viikon välein käsinpesu! vahaus noin 3kk välein... ;D
 
Silloin tällön käyn Essolla juoksevalla vedellä ns. pesemässä lasit, samalla sitten pellit ;D

Muuten on heikkoa, ei kerrostalossa oikein oo tsäänssiä.
Sitten sukulaisten luona kyläillessä kunnolla syynännyt, vahannut :p
 
Tänä vuonna jo 3 kertaa vahannut ;D ja pessyt lukemattomia kertoja (saatiin talli tammikuussa) 8)
 
Jes kerran viikossa pesu käsin pihalla, talvella kerran kuussa pihalla letkulla kuumalla vedellä ja pesun jälkeen katokseen sisä lämppäri päälle tunniks että auto kuivuu eikä jäädy.Kerran käytin talvella käsin autopesussa ihan okei paitsi kaara oli lykätty pesun jälkeen ulos 15 asteen pakkaseen oli pikkasen jäässä kun ei ollut kuivanut kunnolla.
 
Onpas porukka ahkeraa. :D ei kyl onnistus mult jos ois ees paikka jossa pestä. Mut kyl se auto silti puhdas tarvii ol ja käynki sit niinku pesettääs sen pesulas kerra kuus ja vahaan ehkä kaks kertaa vuodes kevääl ja syksyl. Jos viittii ni sit voi kesälläki muutama kerra.
 
Yleensä yövuorossa (kymmenen päivän välein) tulee pestyä autot ku töis on hyvät vehkeet ja semmoset myrkyt (jotain happoa ;D) et autot tulee kans puhtaaksi :)
Yks äijä kuori autostaan maalit kun ei tajunnu sekoittaa sitä ainetta vaan veti ihan raakana ja antoi vielä vaikuttaa hetken ;D ;D
 
Jani T sanoi
Yks äijä kuori autostaan maalit kun ei tajunnu sekoittaa sitä ainetta vaan veti ihan raakana ja antoi vielä vaikuttaa hetken ;D ;D
Ei mielellään :p

Omaa Colttia tulee pestyä nyttemmin harvemmin kun oon intissä :'( Toivottavasti se antaa mulle anteeksi ;D ;D ;D

Toivottavasti se myös antaa anteeksi sen että tuunausbudjetti on viime aikoina supistunut aika lailla (god damn SA ;D ;D ;D) ;D ;D ;D
 
Menneenä talvena tuli kyl "karu" opetus..Pesin n. kk välein,ja sen huomaa..Kyljissä viidest kohtaa pientä kukkimist..Ois vaan pitäny jaksaa pestä niit s**tanan suolia pois..
 
Talven aikana en pessyt kertaakaan, kesällä ehkä kerran-pari kuukaudessa... Takalasin alareunassa oleva kukkanen näyttää hieman kasvaneen talven aikana :( Täällä sorateiden takana asuessa ei motivaatio riitä pestä autoa usein koska ensimmäisen reissun jälkeen se on jo aivan kuten ennen pesua.
 
Tuli eile pestyy ja vahattuu coltiainen pitkästä aikaa, kiiltää niin prkleesti nyt ;D kelpaa ajella taas
 
nyt tuli tehty kunnon käsittely sapporolle. Ensiksi hioin maalipinnan farecla:n hienoimmalla aineella. ja sitten siihen vaha päälle ja kyllä kiiltää. Talvisin yritän pestä mahdollisimman usein ja yleensä sillloin kun on plus-asteita.
 
millä vahoilla porukka oikeen vahailee jos tarvii vahata noin usein ??? tai jos käyttää jotain korrekin paistin pannu vahaa niin sit en ihmettele ;D
 
Auto glymin tuottee on ollu ihan jees.. ;)

Gallussa kyllä olen odotellut aina harjapesussa että rypyt tasottuisi.. mut ei ole vielä niin käynyt..

Yleensä kyllä harrastan auton puhtaana pitämistä, mutta kun on nyt vaan pari kulkuneuvoa.. :-[
 
kesäisin parin viikon välein tulee pestyä ja n. 1,5 kk välein vahattua..ja autoglymhän se aina hakeutuu siihen auton pintaan..eipä sitä paljon useammin jaksa ku pesu+vahaus+muu buunaus vie aina väh. 6 tuntia..
 
Illu sanoi
kesäisin parin viikon välein tulee pestyä ja n. 1,5 kk välein vahattua..ja autoglymhän se aina hakeutuu siihen auton pintaan..eipä sitä paljon useammin jaksa ku pesu+vahaus+muu buunaus vie aina väh. 6 tuntia..
et taida illu tolla 6tunnin sessiolla auto meikkariksi päästä ;D ;D ;D ;D ;D
 
Koneella vahattu ni kyllä ny kiiltää ;)

Kyl se tekee eron kun yö ja päivä :D
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Opastakaas nyt tumpeloa, on vihdoin työpaikan puolesta käytettävissä sisätiloissa pesupaikkajossa letkua, painepesuria ja ämpäriä. Omat aineet saa (pitää) viedä. Eli mahikset on vaikka mihin, mutten ole koskaan esim. painepesurilla autoa pessyt aikaisemmin. Heittäkääs vinkkejä kehiin miten se pesu ja vahaus on fiksuinta hoitaa. 8)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Normi painepesuri EI ole autonpesuun!
sillä saat vain vahinkoa aikaiseksi (syyläriin tai maalipintaan tms)
Jos päätät kuitenkin käyttää niin pienellä paineella lasket.

itse suosittelisin.

1. letkulla auto märäksi ja kaikki irtilähtevä pois
2. letkulla jousilautasen puhtaaksi
3. letkulla pyöränkoteloiden kaaret puhtaaksi (myös lokarin yläreunan kaaari 10mm pokkaus sormella tunnustellen)
4. lämmintä (kädenlämpöistä) vettä ja jotain autoshamppoota + SIENI!
5. pese sienellä ja runsaalla vedellä (vaihda vettä usein 2-3kertaa)
6. kuivaa auto froteepyyhkeellä
7. vahaa auto megui'ars vahalla (monenlaisia)
8. kuivaa vaha froteepyyhkeellä.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Pitäis varmaan viikonloppuna pestä toi pajero. Emmää muutaku letkulla isoimmat paskat pois, tommosilla paskakeleillä pitäis pestä joka viikko ainaki jotenkin. Ja varsinkin sitte ku ne alkaa ajaa sitä suolapaskaa tonne tienpäälle. Kun pesee niin pysyy pellit ehkä vähän paremmassa kondiksessa. Noi japsit kun ruostuu ihan uskomattoman nopeesti ja ihan paskaks
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Painepesuri on ihan kätevä, kun tarpeeks kaukaa suihkuttaa, ettei vahingoita. Hyvin vahatusta autosta lähtee helposti sillai kaikki paska pois. Ja sen perusteellisempaa pesua ei tule kovin usein näillä keleillä tehtyä (no tietty lokarien sisältä..). Mutta auton pesen melkeen aina kun sää suosii (plussakeli). Vahata pitäs vähän useemin kai, mutta pakkaskelillä vähän vaikeeta, kun ei oo lämmintä hallia.

Sisustan pidän myös kuosissa (tärkeä seikka). Näin talvikaudella on kumimatot, jotka on iisi puhdistaa. Ja hiekan ja paskan imurointi tarpeeks usein. Ja ikkunoiden pesu sisältä !

Siistinä pito saa vanhankin auton vaikuttamaan hienolta, ja kelpaa ajella :driver
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Itsellä on ollut tyylinä seuraava:

-letkulla auto märäksi joka puolelta, irtolika pois
-painepesurilla pesuaine pintaan, kylki kerrallaan, levittyy hyvin :)
-märällä harjalla (siis autonpesuharja, sellainen todella pehmeä teleskooppivartinen) ympäriinsä, helmat kans
-samaiseen harjaan saa vesiletkun kiinni, eli veden kanssa harjalla huuhtelu

Ja lopuksi tietty vaha pintaan. Nopeesti tulee todella puhdasta. :)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Painepesurin hyvä puoli on se, että vettä kuluu vähemmän kuin normi letkulla. Siten on hyvä pestä auto useammin :peukku
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Itse pesen aina autoni käsin,en ole KOSKAAN käyttänyt pikapesussa yms,ja ehkä sen vuoksi tuleekin nykyään pestyä harvemmin.

Tuollaisen +15v maalipinnan hoitoon ei enää tarvitse olla huippuaineita,joten Autoglymin tuotteet riittää aivan mainiosti.

Muutama kk sitten tuli viimeksi EXE vahattua,projekti on vahattu viimeksi parisen vuotta sitten,mutta edelleen kiiltää ("makaa" maalla,piilossa ryönältä,happosateilta yms)!

Mutta vieläkin manailen viime vahauskertaa,kun takalasia kävin koneella läpi,ja olin alareunan lähellä,niin eiköhän lampaankarvalaikka päättänyt hieman revetä,rikkoen mukanaan sivummaisen alalistan kiinnikkeen,ja odottelen sitä edelleenkin Vemixiltä..

Yleensä en myöskään käytä painepesuria,paitsi silloin jos on todella paksu ryönä päällä.

Hyvä yllätys oli myös kun ensimmäistä kertaa kävin EXE:ä pp:llä läpi,helmoista irtosi mukavat suirot..
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Yleensä pyrin pesee auton kerran viikossa Verry Berryllä http://www.malcopro.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=95&category_id=33&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=101 ja vahaa ei tartte laittaa ku pari kertaa vuodessa ku käyttää kunnon aineita. Pesen näin:
1. Auton huuhtelu irtoliasta joko letkulla tai painepesurilla. Jos painepesurilla, suihku hajautetaan eikä käytetä mitään älyttömiä paineita
2. Vanteiden pesu sienellä ja Verry Berryllä, kun ne on pesty vaihdetaan vesi + pesuaine + sieni varsinaista auton pesua varten
3. Auton pesu ylhäältä alaspäin sienellä ja Verry Berryllä
4. Huolellinen huuhtelu
5. Kuivaus; ensin siihen tarkoitetulla lastalla enimmät ja loput säämiskällä

Jos auto on erittäin likainen tai autossa on huono vahapinta(harvoin 8) ), käytetään pesussa apuna liuotinta(en muista merkkiä ku ostan sitä fiksarilta).
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Ite oon pessy aina painepesurilla eikä ole sen takia maalipinta kärsiny, vaikka 150bar onkin. Mä oon jo tekniikka kansaa, en mitään sormi letkunpäähän.. :p

Auto on auto, ei se ny niin viimosen päälle tartte aina kiiltää. Itelläkin tulee joskus 2000km viikossa niin se on melkein aina likanen. Suurinpiirtein 2kk kuus pesen ja useinmiten sienen kans.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

1. Liuottimet pintaan
2. Painepesuria
3. Liuottimet pintaan ja sienetys
4. Huuhtelu, painepesuri/letku
5. Kuivaus
6. Myllytys
7. Vahaus, vahaus, vahaus :)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Kesäisin tulee huomattavasti useammin pestyä.. Talvisin tulee käytettyä noita huoltoasemien pesupaikkoja... Itse en tod. tarkene ulkona pestä! ja ei ole mitään hallia missä pestä :(
Ja tuo valkoinen väri on niin ihana, että saisi kerrankuussa olla puunaamassa..

auton pesu on mukavaa ajanvietettä kesä kuumalla bikinit päällä 8)
Mutta talvisin joku muu saa sen hoitaa ;D
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

pari kertaa viikossa pestään käsin tai koneella.tarpeen vaatiessa useamminkin ja vahaa(auto glym) pintaan kerran kesään ja 2-3 kertaa talvella,riippuen tarpeesta.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

No mää pesen Sigman kerran päivässä ja talliin ja vahaan noin 2viikon välein.
mutta maalipinta on huono edellisen omistajan johdosta :seina Auto menee maalattavaksi kesällä :peukku
punainen Sigma on hieno puhtaana :D 8)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Tapoja on yhtä monta kun on kuskiakin/autoakin. Eiköhän se mene tarpeen mukaan; käyttöauto on eri kun näyttelyauto, ja vanha maali on eri kun uusi ;)
Ite pesen aina kun käyn kotopuolessa, eli noin pari kertaa kuukaudessa, joskus useemmin ja joskus harvemmin. Hyvät vahat kolme kertaa kesässä + talvella pari kertaa ni se on siinä kun muistaa vielä hoitaa muoviosat samalla ettei haalistu 8)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Nykyistä tuleekin pestyä vähän useammin kuin edellisiä autoja, mutta näillä pesuloiden jutkuhinnoilla ei silti niin usein kuin haluaisi, ainakin näin leudon talven jatkuvasti rapatessa kylkiä. :-\
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Jokokohan uskaltaisi viedä tuon auton pesuun vai lentääkö siellä vielä paljon rapa ja p*ska? (lohja)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Pakkasta nyt on vissiin lähipäivinä lupailtu että minä ainakin meinasin auton pesaista tänään... ::)
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

yleensä pesen auton kerran päivässä tai pari riippuu siitä kuinka likainen Sigma on ja vahaan 2 viikon välein :D hyvänä se kyllä pysyykin!!!
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Paljonko ne tuota suolapaskaa tänne oikein kylvää? Viikonloppuna pesin, ajanut töihin ja takas ma-ke ja nyt on auto kauttaaltaan tollasen valkoharmaan paskan peittämä...
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

riq sanoi
Paljonko ne tuota suolapaskaa tänne oikein kylvää? Viikonloppuna pesin, ajanut töihin ja takas ma-ke ja nyt on auto kauttaaltaan tollasen valkoharmaan paskan peittämä...

Nyt sitä tuntuu olevan kylvetty aikalailla kun lämpötilakin pyörinyt tuossa 0 tienoilla pidemmän aikaa.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

riq sanoi
Paljonko ne tuota suolapaskaa tänne oikein kylvää? Viikonloppuna pesin, ajanut töihin ja takas ma-ke ja nyt on auto kauttaaltaan tollasen valkoharmaan paskan peittämä...
Tänään Tampere-Helsinki-Tampere...tulos oli että ajovalot oli n. 2mm paksun paskan peittämät, vastaantulijat alko kello viiden jälkeen vilkuttaa pitkiä kun ei näkyny enää että oli edes valot päällä. (Ei edes puhuta minkä näkönen loput autosta on)

Ja nyt siis ollut pitkään kuiva ns. kuiva keli, eli toi paska ei voi johtua mistään muusta ku suolan irrottamasta scheissesta :seina. LOPETTAIS jo sen kylvämisen.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Se siitä auton pesusta!!!!! :seina
maanantaina ajelin somerolle ja tiistaina hesaan ja nyt valkoinen auto on niin musta, niiin musta :nykii Mä en ole koskaan sitä vielä noin paskasena nähnytkään :roll:
Onneksi ukko tulee vkonloppuna kotiin niin saa jollakin vesiletkulla huuhtoo suurimmat paskat ja suolat pois... Mä olen kohta ihan vararikossa jos joka viikko pari kertaa joudun viemään tuon jonnekkin pesulaan ;D
Mahtaakohan sitä tänään kehtaa ajella hesaan uusien ja kiiltävien autojen mekkaan tuon paskasen kanssa. No huomaavatpahan että aah landelaisia tulee, että kannattaa varautua ne voi tehdä millaisia ajoliikkeita tahansa ;D
Itikseen ja takaisin pitäisi selviytyä akkalauman :eek:
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

dani sanoi
LOPETTAIS jo sen kylvämisen.
tuskin ne sitä lähiaikoina lopettaa; telkusta tuli joku dokkari missä oli kuvattu pätkä vuonna 195x. Haastateltiin jotain tiepiirin suurta heppua, kysyttiin että eikö nykytekniikalla voida kehittää mitään ympäristöystävällisempää ja mukavampaa tapaa kuin suola. Hän totes vaan ykskantaan että valitettavasti suolaan joudutaan turvautumaan näillä näkymin ainakin vielä seuraavat viisi vuotta. Pitkät on vuodet olleet ;D
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Olen tässä vähän miettinyt suolauksen haittoja...

-Autot ruostuu ja paskaantuu
-Hirvet sun muut metsäneläimet kerääntyy tien lähelle nuolemaan suolaa
-Ympäristöystävällistäkään se ei ole
-Tulet suolatulta tieltä kuivalle niin on pirun liukasta vaikka olis nastat
-Renkaat haurastuu suolan vaikutuksesta

ynnä muuta mukavaa. Ruvetaanko keräämään nimiä adressiin?
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

nostokurki sanoi
Olen tässä vähän miettinyt suolauksen haittoja...

-Autot ruostuu ja paskaantuu
-Hirvet sun muut metsäneläimet kerääntyy tien lähelle nuolemaan suolaa
-Ympäristöystävällistäkään se ei ole
-Tulet suolatulta tieltä kuivalle niin on pirun liukasta vaikka olis nastat
-Renkaat haurastuu suolan vaikutuksesta

ynnä muuta mukavaa. Ruvetaanko keräämään nimiä adressiin?

Joo, mää laitan kyllä nimeni. Semmonen adressi vaan tarttis myös hoitaa käsiteltäväks......
Niin joo, huomenna viimeinen työpäivä, sitten vähän aikaa lomalla. Taidanpa pestä auton ja toivottavasti loman jälkeen olis jo lumi maassa kun palaan töihin. Jos auto pysyis puhtaampana.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Kyllä kura lentää niin paljon että pariin vk ei autoa edes huvittanut pestä,mustuaisia pitää taas hieman hieraista melkein päivittäin,että saisi edes vähän valoa tiehen.

Eilen illalla viimeksi putsasin,ja tänään oli taas illalla niin paksu kerros rapaa että eipä valoa näkynyt,vaikka ajettua tuli alle 100km..
Ei ole tuon ikäluokan autoissa kyllä valoja liiemmin ajateltu,kun on 90' kulmaan jätetty,niin ettei yhtään "ohjaa" rapaa ohi lasien.
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Ennen suolattiin vain päätiet noh sen jotenkin ymmärtää raskaanliikenteen kannalta..
Nykyään jopa kylän pikku raitit suolataan tuhdilla määällä...
 
Vs: Mitsujen puhtaana pito :D

Täältä tulis viivana nimi tollaseen adressiin! Suolaus ärsyttää kokoajan vaan enemmän. :mad:
 
Takaisin
Ylös Bottom