Aktiivi-PA:t hurisee..

ST

Well-Known Member
Club Member
Liittynyt
24 Syyskuu 2003
Sijainti
Manse
Sainpahan viimein pömpelit haettua,mutta hetihän niissäkin piti jotain olla..

Eli,diskantti hurisee/pärisee häiritsevästi (kun kuuntelee hiljempaa) ja jos pistää musiikin pois niin vaimeasti kuuluu basso.

Ihan sama onko volumee vai ei,ja onko signaalipiuha vai ei.

Kokeiltu kahdessa eri pistorasiassa,sama "pörinä".

Taloon tehty parisen vuotta sitten remontin yhteydessä sähkötkin uusiksi,eikai niissä vikaa pitäis vielä olla?

Vanhalla vaffi/kaiutin setillä en ainakaan huomannut kyseistä ongelmaa,koska oli niin suuret vaimennukset.

Talon sähköissä vikaa vai kaiuttimissa.?
 
Suojaamaton vahvistimen virtalähde lähellä elementtiä kotelossa, se sen tekee.. tee muuntajalle pellistä suojus ja maadoita.. = aktiivit ei kivoja jos ei tehty huolella.
 
Auttaiskohan tämmönen asiaan?
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17134

Ku ei ihan vielä viittis purkaa,"maalattu" sinetti niin menee takuu sit samantien..

Ja kyllähän PA:t aina vähän hurisee,mut nää hurisee kyllä hieman liikaakin..
 
ST sanoi
Auttaiskohan tämmönen asiaan?
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17134

Jos ongelma on jo edelläkin epäilty päätteen virtalähde, ongelma ei muutu miksikään,vaikka sille puskisi kuinka puhdasta siniaaltoa. Todennäköisesti halpis pakkasydänmuuntaja siellä generoi hajakenttää ympäri kaiutinta ja taitaa muutoinkin olla virtalähde melkoinen hurinageraattori.

Jos välttämättä haluat pitää kaiuttimet patteristossa, korjaukset vaativat kotelon avaamisen. Hyvä (ei halpa) keino olisi vaihtaa virtalähteen muuntaja toroidiksi, joka aiheuttaa huomattavasti pakkaa vähemmän hajakenttää. Saattaisi virtalähteen suotokin kaivata muutamaa ylimääräistä konkkaa.

Jos kyseessä olisi maadoitusongelma (0-potentiaalien vedot), ongelma tulisi todennäköisesti vasta kytkettäessä signaalilähde kaiuttimeen.
 
Niin mutta jos muuntajan käämin aiheuttamaa mangneettikenttää ei suojata, esim maadoitetulla kuorella = alumiin/muu pelli, niin indiktiona aiheuttaa kalvon värähtelyt muuntajan lähellä olevissa elementeissä, ilman signaali piuhojakin.. Ja ilman virtojakin, jos ks. katkaisija on muuntajan toisiopuolella.. paitsi jos ovat ns. magneettisuojattuja. elementtejä.. Tuli tuossa äskön testattua.. että niihin ei muuntajan käämitys tee häiriötä, mutta tavallisiin kyllä.. Rengassydän muuntajalla hurina pienempi.

Mutta helposti hurina voi johtua kyllä esivahvistuksen suojauksista / edelleen johdotusten maadoitukset / kova vahvistuskerroin/ piirilevyn eristys virtalähteestä..jne.
 
Näin kun hereillä miettii niin eihän tuo häiriönpoistaja tuossa välissä tosiaan mitään autakaan..

Eikös se ollut niin että silloin ei ollut tuplamagneetteja jos ottaa kännykästä häikkää?

Jos näin,niin nuo eivät ole suojattuja ja pitääpä sit kokeilla tuota molmiksen ideaa.

Kyllä noissa tuntuisi aika iso vahvistuskerroin olevan,ja luulisin että muutenkin piuhat/v.lähde mitotettu suht oikein,kun ei alkanut särkeen vaikka koittikin "täysillä"..
 
Takaisin
Ylös Bottom