Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Tactic

New Member
Liittynyt
27 Maaliskuu 2008
Eli omistan kyseisen Carisman, ja jo ostettaessa oli kankea tuo vaihteisto. Autoliikeessä sanoivat että tarvitsee vain vaihtaa siirtimen kumit. Kyseessähän on Rellun laatikko, koska pakki on vasemmalla ylhäällä. Vaihteisto ei rutise yhtään mikä omasta mielestä vahvistaa sitä että itse laatikossa ei ole mitään vikaa, on vain epätarkka.

Joutuuko tässä nyt sitten vaihtamaan koko siirrin mekanismin vai riittääkö pelkkä kumien vaihto tai mekanismin säätö???
Tossa aikasemmin kurkkasin alle ja mielestäni kumit ei näyttäneet mitenkään rispaantuneilta.

Onko aino paikka lähteä kyselemään näitä osia merkkiliikeestä vai onko jollain muita ehdotuksia/ kokemuksia?? :peukku
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Kuulostaa jokseenkin tutulta. Itselläni on ollu nyt parisen viikkoa -98 1.6 73kw karisma. Ja tietysti, rellun poksiha se siellä. No asiaan. Mulla myös vähäsen kankean tuntunen tuo laatikko. Suurin ongelma tuntuu olevan 1 ja 2 pykälät... kakkonen menee jo nykyään siististi silmään, mutta ykköstä laitettaessa saa olla tarkkana. Menee pirun herkästi kolmonen. Sekä tietty ykköstä laitettaessa sitä saa pariin kertaan kokeilla ennen ku menee pesään. Asiaa helpottaa jonninverran se, kun laitettaessa ykköstä silmään, vetäisee vaihdekepin "rivakasti" kuskia kohden ja sitten tuikkasee. Pakki menee ookoo ja muutki.. on vaan kiusallinen jossai valoissa rynkyttää ykköstä silmään. Ja toinen juttu.
Vaihteet löytyy helposti ei siinä mitään, mutta vaihteen ollessa silmässä, vaihdekeppi silti heiluu aika paljon.. siis ilman väkisin vääntämistä. sivusuunnassa arvioisin... ööö... useita senttejä. ehkä 4cm. vaihde silti pysyy silmässä ookoo, ei siinä mitään. Vinkkejä tosin ottasin mielelläni vastaan asian tiimoilta.
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Siirtäjävivuissa on kumihelat, ne vaihtoon ja säätö,varaosana saa. Pelittää sen jälkeen jotenkuten. Ei kuitenkaan mielestäni yhtä hyvin kuin mitsun loota.
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Joo tarviipa soitella ja kävästä merkkiliikkeessä hakemassa helat ja samalla säätää tuota laatikkoa. Kerron sitten jälkeenpäin tapahtumien kulusta. Onneks on tuo oma talli missä saa montun päälle ni ei tarvii moisesta maksaa muille...
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Mulla on sama auto ja ratkasin ongelman erinäisten säätöjen jälkeen vaihtamalla tuoreet vaihteensiirtäjän helat ja laittamalla ihan mitsun omaa suosittelemaan vaihdelaatikko öljyä. Vaihelaatikko-öljyistä yleisin taitaa olla 75W90. Mitsu suosittaa juuri tohon rellun laatikkoon 75W80 !!

Samaa litkua saa timantti-tiskiltä ja vaikka ei uskois niin on iso ero!

Yli -10 asteen pakkasilla, vanhoilla heloilla ja 75W90 öljyillä ei meinannu mennä vaihteet tupaan ollenkaan kun auto oli kylmä ja automaattiryyppy piti kierrokset korkealla. Muutenkin vaihteet takkusivat.

Öljytyypin selvitys mitä edellinen omistaja eli autoliike sinne oli vaihtanut (rellun laatikot ovat siis herkkiä leipomaan tuossa autossa ja mulla se leipoi kiinni sopivasti takuun aikana) autoliike oli laittanut 75W90 ja kun vaihdatutin autoliikkeen kanssa oikeat öljyt niin homma parani. Tämän jälkeen vaihdatutin uudet vaihteensiirtäjän helat kun huoltomies siitä sanoi kun oli auto 150tkm huollossa. Uudet helat ja pelaa kuin unelma!
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Juu nyt on helat vaihdettu. Lahden Mega auto vaan kisko hirveet hinnat noista heloista... 35€!!!! :seina ???

Oli tosiaan aika yksinertanen vaihtaa, ensin vaihdekepin päästä tanko irti ja sitten vasta sai laatikonpäästä helan irti. Kannattaa tosiaan käyttää vaseliinia tai muuta sprayta helpottamaan asennusta, saattaa olla aika jumissa.

Ei kannata kiristää niitä uusia heloja liian kireälle, itellä vaikutus oli todella kankea keppi. Hitusen kun höllensin niin johan rupes heilahtamaan vaihteet nätisti sisään. :peukku Tosin olen kyllä lukenut että siirrintä vois jotenkin "säätää", mutta mitenkä se sitten onnistuu.

Elämä olis helpompaa ku tohon löytyis kunnon korjauskirja, mutta ei googlella löytyny. Ei ainakaan alfamerilta. Ei tohon kävis jonkun muun mallin korjauskirja edes osittain??? ???
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Ootko koskaan harkinnu tekeväsi siitä PDF. kopiota, jotta saatais me muutkin osamme siitä? Vai onko sulla se jo valmiiks koneella?
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

Siirtäjän helat Deltassa nykyään 8,10 eur kaikki neljä kappaletta. ei paha.
 
Vs: Carisma 1,6 GLX vm.98 vaihteensiirrin jumittaa

2bad4you sanoi
Siirtäjän helat Deltassa nykyään 8,10 eur kaikki neljä kappaletta. ei paha.

Tai haet motonetistä volvo s40/v40 samat helat kaikki mitkä siihen kepistä alkaen laatikkoon asti. ja taitaa olla joku n.10e jos oikein muistan. siinä tulee kaikki. paitsi se olennainen muovi holkki kuulapäälle mikä vaihdelaatikon kuoressa kiinni sokalla.
 
Takaisin
Ylös Bottom