Evo III puuttuu takalambda?

MitsuEvo3

New Member
Liittynyt
18 Syyskuu 2011
Joo tosiaan tuossa hommailin Evo 3 pari kuukautta takaperin. Ihan näpsäkkä vehje ollut, mutta jonkin verran ollut sellaista pientä, mutta häiritsevää vikaa.

Tosiaan tuossa on ohjaus swapattu oikealta vasemmalle ja jouduttiin sitten huonon swappityön ansiosta remppa hommiin. Hammastangon pannat oli revenny irti tuli pellistä. Siinä samalla vaihdettiin katin tilalle suora putki ja kaskummaa, katin johdon päätä ei löydy mistään? Purettiin kaikki edestä pois ja ei löydy mitään, tosin suorasta putkesta lähtee johto, sekä katista, mutta mitä se auttaa jos ei ole mitään mihin liittää. Autossa on seosmittari joka toimii heikonlaisesti. Heijailee välillä pirusti, välillä taas toimii ihan OK.

Vaikuttaako tää lambdan puuttuminen kuinka paljon koneen käyntiin, huom ei omaan korvaan. Vaan Ecun korvaan? Tyhjäkäynti on tasainen, automaattiryyppy toimii, ilmamassamittarikin oli kunnossa. Ja mistä näistä Evo 3 löytyy se Ecu? Löytyykö se sieltä puhallinmoottorin luonta? (Omassa tapauksessa se löytyy auton oikealta puolelta) Tosin en ole japsievossa istunut, niin en osaa sanoa onko puhallinmoottori muka kuskin alla, ahtaalta vaikuttas.. :)

Sitte vielä lisäks kun en vastausta meinannu löytää täältä niin mitä ne jakopään tasapainoakselit edes on ja mitä vaikutusta niillä on?
Omasta autosta ne on poistettu, ja auto käy kyllä hyvin, mutta kun otat räväkän kiihdytyksen tuonne 0-160km/h niin alkaa isoilla vaihteilla 3/4 "resonoimaan", eli kova tärinä ja "väpätys" kuulumaan konehuoneesta jostakin, auto ei itsessään tärise, mutta tuntuis et ite auton kone tärisin todella rivakkaalla tahdilla kun kyse on vain korkeista kierroksista. Tosin voihan se olla konepeltikin, MUTTA mitä itse veikkaatte?

Ja miks nuo tp-akselit edes poistetaan...?
 

MitsuEvo3

New Member
Liittynyt
18 Syyskuu 2011
Vs: Evo III puuttuu takalambda?

Ja tarkennukseksi tuosta Ecun paikan kyselemisestä, niin tarkoitin tuolla "(Omassa tapauksessa se löytyy auton oikealta puolelta)" lauseella, että puhallinmoottori sijaitsee siellä.. :)
 

janza

Member
Liittynyt
23 Maaliskuu 2011
Sijainti
Tampere
Vs: Evo III puuttuu takalambda?

En nyt oikein ottanut itse ainakaan selvää mitä meinasit takalambdalla yhdistettynä kattiin, mahdatko meinata katalysaattorin lämpöanturia millä ei ole muuta virkaa kuin kokeilla kuinka pitkälle se lentää kun sitä heittää?
Tolla kyseisellä kapistuksella jos meinaat tuota, ei ole yhtään mitään virkaa paitsi ilmoittaa kun katalysaattori kuumenee liikaa (sytyttää mittaristoon valon..). Eli sitä ei tarvi olla paikalla.

Mitä meinaat seosmittarin heikonlaisesti toimimisella? Seilaa seosta edestakaisin tasakaasulla? Jos lukemat näyttää normaalia niin noin sen kuuluukin toimia ja vedättäessä taas pitää mennä rikkaamman suuntaan.
 

ah-05

Active Member
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
23 Heinäkuu 2008
Sijainti
Hamina
Vs: Evo III puuttuu takalambda?

Catin lambdan annat olla vaan catissa kiinni.Et saa kuiteskaan sitä ehjänä pois siitä.Itse vedin vain johdon poikki ja pistin piuhat yhteen jolloin merkkivalo ei pala.Johdon pään työnsin rungon sisään läpiviennistä josta johto tuleekin.
 

MitsuEvo3

New Member
Liittynyt
18 Syyskuu 2011
Vs: Evo III puuttuu takalambda?

Asia kunnossa. :)

Niin eikös se tieto tule lambdalta tuolle seosmittarille? Tuossahan ei ole mitään laajakaistalambdaa, Tietysti vika voi olla hajonneessa lamda-anturissa tai sitten sen johdoissa, osaavat käydä aika lämpiminä kummiskin. Olisko mitää mitä kannattaa laittaa siihen päälle?

Nii eli laitat auton käyntii, anturi näyttää laihan puoleista ja hyökkää kohta optimalille. No sitten se aina välillä tippuu kokonaan sinne niin laihalle kuin mahdollista, tasakaasulla se saattaa olla optimalilla, mutta aina hetkeksi tuntuis et se tippuis pois pelistä. Eli syttyy Warning valo ja mittari näyttää liian laihaa. Sitte ku lähtee polkemaan, niin se menee optimalille ja kun koneeseen alkaa tulla kunnolla ahtoilmaa niin sitte se menee richin puolelle.

Varmaan kun tulee uutta Ecua tuohon niin kannattaa asentaa laajakaistalambda tuohon.
 
Ylös Bottom