91 galant sähköjousitus ei toimi

badluck

New Member
Liittynyt
8 Tammikuu 2009
Sijainti
Turku
Eli auto on 91 galant gti royal. Ensimmäinen vika oli että parin minuutin ajon jälkeen jousitus lakkasi toimimasta, mutta toimi aina kun käynnisti vaan uudelleen. Tuota jatkui pari viikkoa ja kerran sitten auto laski itsensä alas. Silloin aina kun käynnisti auton, niin jousitus ei toiminut mutta parin sekunnin välein kaikki valot himmenivät. Sitten kolmen minuutin päästä kun syttyi se punainen valo ja valojen vilkkuminen loppui. Siitä taas pari viikkoa eteenpäin niin alusta ei toimi vieläkään, mutta valot toimivat normaalisti. Nyt sitten katsoin vikakoodit ja sain kolme koodia: 12, 22 ja 55. Joten osaisiko joku kertoa, että mitä noi koodit sitten ovat. 22 taitaa olla etupään korkeudentunnistin mutta entäs muut?
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=17598.50

(löytyi muuten kun laittoi hakuun

http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?action=search

sanat "galant" ja "sähköjousitus".)

Ja sieltähän löytyi nuo koodit 22 ja 55, koodin 12 tarkistuskohde on "Alternator "L" terminal (detection of engine rotation).

Eli laturin päädyssä olevan kaksinapaisen pistokkeen oikeanpuoleiseen (keulanpuoleiseen) haaraan pitäisi tulla auto sammutettuna, mutta avain ON-asennossa 2-5V, silloin kun liitin on irti laturista.

Tuolla "L"-pistokkeella järjestelmä haistelee käykö moottori vai ei.
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

juu käytin ensin kyllä hakua ja sain nuo koosit, mutta jos koodi 55 on että korkeussäätö ei ole noussut (kolmessa minuutissa) asetettuun arvoonsa ja/tai säiliössä on liian vähän painetta TAI kompura on käynyt yli neljä minuuttia putkeen. niin miten sen koodin saa nollattua ja miksi se antaa koodin että käynyt yli neljä minuuttia. mitä sillä on väliä?
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

No jos kompura käy, mutta painetta ei synny, niin jossainhan on silloin vuoto. Kompurassa on luultavasti painekytkin, ja se käy kunnes asetettu paine on saavutettu. Jos ei painetta saavuteta säädetyn ajan kuluessa -> jossain on vuoto ->koodi.

Koodit nollaantunevat akun irroittamalla.

Mietin, että voisiko tuo valojen vilkkuminen viitata leikanneeseen kompuraan? Se nimittäin samalla toisi nuo kooditkin....
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

joo kompuraa ajatelin kanssa ihan ensin valojen takia, mutta ihmettelin kun ei enää vilku vaikka en ole tehnyt sille mitään. pystyykö kompuran testaamaan jotenkin?
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

Ei sitten vissiin kompuran testailu tuottanut hyviä tuloksia...?
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

joo testasin kompuran. Miinus johdon päässä oli joku pieni motti mistä oli piuha sulanut poikki. Kolvasin sen kiinni ja taas kulki virta. Annoin kompuralle virtaa ja kävi pari sekunttia jonka jälkeen ihan mykkä taas. No kompura auki uudestaan ja tällä kertaa mäntä ei liikkunut. Laakerille vähän voiteluöljyä ja liikkuvuus hyvä. Paketti kasaan mutta ei lähde käyntiin, kun mäntää liikuttaa kädellä niin tietyssä asennossa yrittää lähteä käyntiin mutta ei lähde. Joten oletan että se sähkömäättäri on sieltä sisältä rikki mutta en saanut sitä pois koska, moottori on kiinni akselissa mikä on vissiin prässätty sihen männän ``tappiin``. Ajattelin että jos veis sen johonkin sähköliikkeeseen ja kysyis jos ne osais tehdä sille jotain tai sitten ostaa jostain käytetty mutta taitaa olla aika kiven alla.
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

Se kompura on käsittäkseni aika usein vikakohde näissä ilmajousitetuissa malleissa, myös muissa kuin Galanteissa. Eli siinä mielessä on jopa todennäköistä, että vika on siinä kompurassa (ja että käytettyä voi olla vaikea löytää).
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

Käämitystä kävin kyselemässä 8 liikkeessä turun seudulla ja vain yksi olisi suostunut sen tekemään. Hinta-arvio oli 800€, joten mielestäni oli parempi ostaa uusi, joka maksoi 1280€.

Nyt on uusi kompura tullut viimeinkin ja jousitus toimii taas ja kaikki vikakoodit hävisivät.

Kiitokset Niko Päiviselle avusta.
 
Vs: 91 galant sähköjousitus ei toimi

No problem, hyvä että tuli kuntoon. Vaikka olikin aika tyyris kompura....
 
Takaisin
Ylös Bottom