kolmitie-konvertteri

Petterik

New Member
Liittynyt
14 Helmikuu 2005
Sijainti
Pori
lueskelin tossa -90 lantikan manuaalia ja tommosen jutun löysin ku kolmitie-konvertteri. eli jos auto on varustettu sillä nii se olis vähä puhdikkaampi. eli mikä toi konvertteri on oikee olevinaan?
 
Tämä mahtaa olla taas niitä ainakin vanhemmissa omistajan oppaissa olleita käännöskukkasia. Vertaapa siihen englannin kieliseen tekstiin. Tarkoittanee katalysaattoria (catalytic converter). Galantin ohjeista en kolmitie-konvertteria löytäny vaan tuon edellä mainitun termin.

Samaan sarjaan kuuluu myös seuraava:
[quote author=englanninkielinen opas]TurbochargerIf your car is equipped with a turbocharger, keep the following precautions.
This starting and stopping procedure is extremely critical for turbocharger engines...[/quote]
[quote author= suomenkielinen versio]Turbolaturi
Jos autossanne on turbolaturi, noudattakaa seuraavia varotoimenpiteitä.
Käynnistys- ja pysäytystoimenpide on erittäin tärkeä turbolaturimoottorille...[/quote]

Niin ja ainakin minun oppaissani katalysaattori versiot ovat tehottomampia.
 
Kolmitiekonvertteri (three-way converter) on yhdenlainen katalysaattori. Nimi juontuu siitä, että se muuntaa kolmentyyppiset haitalliset yhdisteet vähemmän haitalliseen muotoon. Ne kolme ovat 1) typen oksidit (NOx) 2) haitalliset hiilivedyt (HC) ja 3) häkä (CO).

Kaksitiekonvertteri puhdistaa 2) ja 3):n.
 
allsprite, kumma juttu kyl jos manuska sanoo et katalysaattori kans olis muka enemmä potkuu... tiedä siitä. mut toi turbolaturi on kyl aika hyvä juttu jo :D
 
Takaisin
Ylös Bottom