Millä välineillä teet lumityöt?

ewopower

Member
Liittynyt
18 Syyskuu 2006
Tällainen ajankohtainen aihe. Lunta on tullut enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja naapurikaan ei huoli.

Minulla käytössä n.12v. Lumikola josta parhain terä on kadonnut ajan myötä. Apuna lumilapio ja pistolapio joka on käytössä auraajasetän jättämän 1/2metrisen aurapenkan napututteluun. Pensasaidan korkuinen penkka oli palkintona postilootan vieressä parkissa kun auraaja oli siihen stopannut. Eipähän posteljoonin kainalo palellu turhan morjestelun takia kun joutuu kävelemään lootalle.

Tuloksena kiroilua ja piha kuin kynnöspelto. Myös kolan mitoitus on optimoitu, ei ole kuin 3.alinta selkänikamaa jumissa akuankka kolausasennon takia.

Katolle ei ole vielä tarvinnut mennä polkemaan peltejä solmuun mutta eiköhän se siitä parane.
Mutta onneksi on tällainen valoisa ja iloinen normisuomalaisen asenne. ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityö?

Uusi Fiskarsin kola ja vuoden vanha Fiskarsin lumentyönnin. Valintaperusteena mahdollisimman pitkä varsi ettei tarvitse selkä koukussa työskennellä.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityö?

453 international kaikki 49hv ollut vuonna 74 (ehkä?) etukuormaaja varustettuna 1,7m leveellä yleiskauhalla,
perässä 2,3m levee x merkkinen vuodelta peruna lumilinko (ehkä "super antti" merkkinen ei ota selvää).
pikku hommiin on 60cm levee stiga 7,5hv koneella ja tottakai lumilapio&pistolapio ja kola että edellä mainitut saa
kaivettua hangesta niiden upottua ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityö?

2x jumalattoman vanha kola.
Menny jo hermot pari kertaa, jospa pajerossa olis kohta aura ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Tän talven lumimäärille on vielä pärjätty kolalla, lapiolla ja auravarusteisella mönkkärillä.
Jos sitten oikeen alkaa lunta tulla, niin otetaan tallista nelikko Zetori pari metrii leveellä kauhalla ja isolla lingolla varustettuna.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Kotona talokauppojen mukana tulleilla vuoden -98 kolalla ja lumilapiolla,molemmat vähän rikki/halki.
Tallilla 702 tai 604 valmetilla,kummassa nyt sattuu olla kauha perässä.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Eipä näin kerrostalossa asuessa tarvi siitä huolehtia. Mutta mökille ku menee niin Zetor 7245 ja Ford 5000 on kaverina. Ja toki lapio :)
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Harja,lapio,kola,uusi Honda linko (toiseksi tehokkain mitä löytyy mutta sekään ei meinaa riittää...),Pajero ja riittävä levy (tällä lumityö on melkeinpä helppoa&hauskaa mutta silläkin mitta täyttyy hyvin pian jos koko ajan sataa...),kylänmiesten traktorit linkoineen... (ulkoistettu työ)

Hoidettavana on 250 m tietä,kolmen talon edustat,kahden tallirakennuksen edustat ja parkit,sivuhaara jääautoille sun muille romuille,ja nykyisin yleensä myös mökkitie,mökin piha ja keskimäärin kolme kilometriä jäärataa parkkialueineen eli voitte uskoa että savu nousee päästä jos tulee koko ajan paljon lunta... Kaikki aika menee sillä s*aatanan lumella leikkimiseen ja rahat polttoaineisiin ja kaluston hankintaan ja ylläpitoon... :( Oikeastaan mikään kuorma-autoa pienempi ei olisi täällä ylimitoitettua...

Tavoitteena olis siis vielä huomattavasti parempia ja järeämpiä ratkaisuja mutta ei vaan ole varaa hankkia... Halusta se ei ole kiinni koska vihaan siis suuresti moista ajanhukkaa... :( Yksi asia on muuten varmaa että katoilta ei pudoteta lumia koskaan vaan kattojen pitää kestää kaikki mitä tulee koska ne on siihen mitoitettu... Ellei kestä niin on liian heikkoa ja pitää tehdä paremmin...
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Joku kolan rimpula taloyhtiön puolesta. Meillä pitää itse pitää parkkiruudut puhtaina. Hyvää liikuntaa kun kolaa 2 ruutua melkein päivittäin ;D
Naapurin papparainen vaan välillä työntää lumet just siihen mistä mä ne olen putsannut. Työnnän lumet siis niin pitkälle pusikkoon kun saan koska tällä menolla sitä lunta on sen verran ettei ole enää tilaa mihin sitä työntää ::) Jos ei keskelle pihaa jätä kasaa minkä joku teki yksi talvi. Sehän on kiva kun se jäätyy just siihen mistä pitäs ajella....

Tää on tätä kerrostalo asumista ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Omakotitalo asukkina ihan kolalla ja lumentyöntimellä.
On vaan etupiha aika ahdas joten alkaa olla paikat jo täynnä lumesta :(
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Jaa-a. Tässä oon just pähkäilly millä välineillä ne tekisi. Tuli ostettua asunto kattoterassilla ja nyt se pakkas täyteen lunta. Paikoin lunta on jo yli ikkunan alareunan. Vielä pääsee ovesta kulkemaan mutta kohta on pakko tehdä jotain. Muuten tulee mielenkiintoiset ajat kun lumimassat sulaa.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Jaa-a täällä näyttää porukalla olevan aikas järeetä kalustoa tohon lumitöihin :nykii ;D. Täällä taas tehdään ihan perinteisin voimin lumityöt eli fiskarsin urakka kolalla(se suurin) ainakin toistaiseksi. Nyt kyllä alkaa olee niin paljon jo tota lunta et olis se linko asiaa.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Patrol 3.3 turboD, lyhennetty,kiertonivelellä,orbitrooli ohjauksella,nasun lumiaura hydrauliikalla,levyn käyttönamikat vaihdekepissä. Isohko piha ja lumi liikkuu kyllä.
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Toyota Landcruiser = ei oo tarvinnu tehä
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Valtra 6400, etukuormain-auralla, pääasiassa.

Ja kolalla ahtaammat paikat.
katotaan millä sitten kun mönkkärin saa ajoon :p
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Jouni_K sanoi
Tässä on kyllä aika iso riski sille, että työkalu pitää karmeeta mekkalaa... Tai vaatii säännöllistä ja kallista huoltoa. ;)
halvempi on hommata 15te traktori ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Kotosalla valtra 8350 HiTec:llä ja töissä John Deere 6920S ja siinä auraa, polanneterää jne..Hauskaa sinäänsä että ei meillä täällä pohjoisemmassa sitä lunta niinkään ole ;D ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Kotosalla urakkakoneena (landel faijal käytännös) N141 Valtra ja siinä Vuometin alueaura etukuorkissa.
Takana Vama:n takalana tai pelkät takapainot. Ite en oikee vieläkää hahmota täysin auraa kun ei paljo ole tuolla uudella koneella tullu aurailtua.

Valmet 655:ssa sitte pelkästään lähinnä Virosta Sami:n hiekoitin.

Sitte 2wd kiinamönkijä ja itetehty lumilevy siihen just vko site ;D

Tampereella sitte aurana Evo VII ;D
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Fiskarsin kolalla ja lumilapiolla... Muutaman vuoden ollu mielessä linko mutta mutta 8)
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Tuollasella ja siinä starkin 4.2m leveä U-aura.1 veto pakilla ja toinen eteenpäin ja rupes piha oleen puhas. Kyllähän siin taitaa minutti mennä ;D
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://en.terex-club.com/graphics/gallery/full/103_tl260.jpg&imgrefurl=http://en.terex-club.com/gallery_detail.php?id%3D103%26ddlb_model%3D48&h=768&w=1024&sz=105&tbnid=vJl36lAGpv48iM:&tbnh=91&tbnw=121&zoom=1&usg=__sRSUQ13dytXpYr-hfMWeaeTPyM8=&docid=O-bi0dRRJ8ArpM&sa=X&ei=gVjTULCYKuqH4ATu4IC4CQ&ved=0
CEcQ9QEwBA&dur=455
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Valtra 6850 ja keulilla roten ''luova'' alueaura ja takana vaman 250 lana sekä valtran 6550 etukuormaajas kauha ja takana 300 vama misä hydraulinen lisälippa JA myös joskus Valtran T190 ja keulilla roten ''luova'' alueaura. :) Ja oman pihan siistiminen tapahtuu masin kolalla.. :peukku Itellä toimii auraus hommisa tuo 6850 vakio työvälineenä...
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

DaJackal sanoi
Päivän repeäminen ;D

:eek:fftopic

Itsehän saatoin revetä muutaman kerran näille.

http://www.buzzfeed.com/daves4/the-25-funniest-autocorrects-of-2012
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

MF 6475 jossa etukuormaajas Vaman 3,2m alueaura ja takan VM 3metrinen lana. Sit on pienempi MF jossa linko peräs. Kyllä tulee tulosta :)
 
Vs: Millä välineillä teet lumityöt?

Honda TRX350D 4wd mönkijä jäykillä akseleilla, lumiketjuilla ja puskulevyllä. Viime talvena vielä kolalla, mutta kunnan linkokuski työntää aina pihatien (ja puolet pihasta) täyteen lunta niin v*ttuunnuin siihen miten paljon lingottu lumi painaa kolassa ja hankin apuvoimia :)
 
Takaisin
Ylös Bottom