Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huom. This feature may not be available in some browsers.
No mulla on uuni täynnä päivittäin muoviosia ja välillä siellä on autojakin.Anderz sanoifftopic
Tänään oli harvinaista japanilaista herkkua tarjolla,
eli uunissa paistetut 8G galant JDM umpiot ;D
Jooh, itselläkin oli ennen aamianen luokkaa 0,5l kahvia, niin nyt koittanu alkaa syömään/juomaan edes jotainadastra sanoiNo johan on litkut. itselläni on joku ongelma, etten saa yksinkertaisesti syötyä ikinä mitään aamulla. Alkaa oksettamaan aina perkeleesti
Urran sanoi^En kyl syö itekkään aamulla mitään. Yleensä siin 11-12:30 välillä käyn luntsilla paikallisessa lounasravintolassa ja lautaselle eksyy yleensä 50% salaattia (laiha poika laittaa viel reilusti kastikettakin) ja loput lihaa, monesti vielä montaa sorttia. Heikko kohta on perunamuussi mitä tulee välillä se 10-15% lautasen alasta täytettyä :
Hauskaa on että yleensä selviin näillä melkein nukkumaanmenoon. Tosin illalla jo tietää tarviiko syödä mitään enää joten jos tarvii niin vetäsen jonkun setin siin ~18-19 paikkeilla. Riippunee usein siitä miten laadukasta mättö on ollut päivällä.
Tänään tais kyllä olla Kebab päivä
adastra sanoiNo johan on litkut. itselläni on joku ongelma, etten saa yksinkertaisesti syötyä ikinä mitään aamulla. Alkaa oksettamaan aina perkeleesti
Jr- sanoiAamulla en yleensä mitään, töissä sitten yheksän kaffeella purkin rahkaa tai en mitään. Lounaalla sitten käyn kotona syöpöttelemässä tai joskus tuossa läheisessä ravintolassa lounaspöydästä. Koitan syödä mahdollisimman hiilihydraatitonta ravintoa mutta tuleehan sitä joskus sitten niitä "repsahduksia". Olen huomannut että kun syö hiilaritonta ruokaa niin olo on jokasuhteessa paaaaljon parempi.
adastra sanoiNyt on paha paikka;
Laittaako sitä helppoa uunimakkaraa vai pitäskö vetää pitemmän kaavan kautta Chili con carnea (tulista sellasta) ???
cristan sanoiChili con carnea
adastra sanoiVielä tosta Chilistä sen verran, että ehkei kannata sitä koko Santa maria pussia laittaa sekaan :nykii tulee nimittäin suhteellisen suolasta.. Tai sitten tämä kalja maistuu hyvin jostain muusta syystä
mikko412 sanoino kyllä se lonkero/kalja maistuu melko hyvin ilman chiliäkin ;D
Urran sanoiEilen vedettiin perus makkara & ranet linjalla, ei jaksanu ihmeempiä. Mut tänään emäntä (itse lähinnä autoin) duunas meille melkoisen makoisat Cannelonit:
400g (vai 800g?) jauhelihaa -> pannulla ruskiaks. Maustetaan pippurilla, suolalla ja paprikalla
Vettä + Tomaattimurskaa, Yks lihaliemikuutio sekä kokonainen valkosipuli pilkottuna sikke ohueks perään -> antaa setin maustua
Cannelonit pystyyn vuualle ja lihat sinne ineen (silleen suurinpiirtein)
Levitellään nätisti vuualle ja päälle kaadetaan:
-loppu törppö murskaa
-2dl kuohukermaa
-2dl 15% ruokakermaa
-Reilusti Polar juusto päälle (ei ollu tähän hätään muuta)
Uuniin ja odotellaan kunnes pinta on mukavan rapea ja eikun syömään
Oli melko maukas 8)
ewopower sanoiTänään tyydyin ihan grillimakkaraan kun oli tuo iltavuoro, joku kabanossi kebab uutuus, ei mielestäni kyllä maistunut kebabille
Mutta vapaat kun alkaa niin herkutellaan. Laitan lohifileet savustumaan. Suurin osa uppoaa naamariin heti kättelyssä lämpösenä mutta n. 400-500g säästän savukalatahnaan:
- vajaa 1/2 kg savulohta josta ruodot pois ja muussataan haarukalla mössöksi.
- 2-3 purkkia ranskankermaa
- 4-5 valkosipulin kynttä puristimen läpi ( maun mukaan)
- suolaa
- valkopippuria
( - ripaus tilliä jos haluaa, mielestäni ei kaipaa)
Sörsselin huolellinen vatkaus sekaisin ja jääkaappiin tasaantumaan vuorokaudeksi ( jos malttaa antaa olla )
Pari satsia kun on tehnyt niin huomaa sopivan kala, mauste, ranskankerma suhteen
itse suosin hieman löysempää eli kermaa suhteessa enemmän kuin kalaa
Tämä sörsseli nautitaan uusien perunoiden tai ruisleivän kanssa. Varokaa, jää koukkuun ;D
adastra sanoip**k**e ku osais savustaa kunnolal niin kokeilis.. Kai tuohon kelpaa jos sittarista ostais valmiiksi savustettua?
miikka sanoiTyökaveri kehui Muurikan sähkösavustimen maasta taivaisiin. On siis pitkän linjan savustaja ja sanoi ettei parempaa konstia ole savustamiseen. Ajattelin sitten apinoida ja kesän aikana haen sen yksitasoisen savustimen.
Tähän asti olen ostanut lohet 21 e/kg mutta säästäähän siinä nopeasti itse savustamalla jos kympin halvemmalla saa savustamatonta. Itelläkin tuota lohta menee yleensä kilon verran viikossa. Oli pakko opetella syömään säännöllisesti kalaa ihan terveyssyistäkin
Pumpkinca sanoiDouble Quarter Pounder™ with Cheese ateria ja mcfeast hamppari päälle.. eukku
adastra sanoiite ostin 400g jauhelihaa ja tein niistä piffejä. cheddaria päälle.. ei mtn aamupalapaskacheddaria ku real deal
nostokurki sanoiviime viikolla kun kävin ottamassa tatuointiin värit, tatuoija (jenkeistä kotoisin) sanoi ettei suomesta saa mistään hyvää cheddaria. Suomessa myydään vain brittityylin cheddar-juustoa, lupasi toimittaa maistiaiset kunhan saa jenkeistä paketin perille...
Ja sitten oma ruokaresepti tähän päivään, eli taco-salaatti:
-400g jauhelihaa, nauta-sika käy hyvin
-jäävuorisalaattia
-2 punaista paprikaa (suippopaprika ei muuten närästä)
-kurkkua
-tomaattia (itse jätän tämän pois kun olen allerginen)
-pari kourallista nacholastuja murusteltuna
-kermaviiliä tacomausteella/taco-dippijauheella
-reilusti juustoraastetta
Paistetaan jauheliha, maustetaan taco- tai tortillamausteella reilusti. Tehdään normaali salaatti, johon sotketaan tacomurut ja viimeiseksi paistettu jauheliha. Annos lautaselle, oman maun mukaan juustoa päälle (ite tykkään laittaa reilusti) ja sitten vielä dippi pintaan. Tällaisesta satsista syö 3-4 ihmistä helposti, on meinaan todella täyttävää evästä... Ja tätä tulee helposti syötyä liikaa, on aika järkyttävän hyvää [sub]ja helpompi syödä kuin tacot...[/sub] ;D
adastra sanoisiihen päälle fiesta salaatti
adastra sanoip**k**e ku osais savustaa kunnolal niin kokeilis.. Kai tuohon kelpaa jos sittarista ostais valmiiksi savustettua?
miikka sanoiTyökaveri kehui Muurikan sähkösavustimen maasta taivaisiin. On siis pitkän linjan savustaja ja sanoi ettei parempaa konstia ole savustamiseen. Ajattelin sitten apinoida ja kesän aikana haen sen yksitasoisen savustimen.
nahkuri sanoitulipa mieleeni, kun oli joskus taannoin entisen työkaverin, joka oli joskus ollut mc donaldsissa duunissa, puhetta mäkkärin safkojen lihottavuudesta tms., niin.. kuulemma siellä on työntekijöillä tapana hihitellä, kun tiskille tulee keski-ikäinen hienostorouva tilaamaan fiesta-salaattia mumisten "ajattelin syödä tänään kevyesti", sillä kyseinen salaatti sisältää kuulemma enemmän kaloreita kuin mikään hamppariateria. itse en kyllä edes muista, mitä kyseinen salaatti sisältää. eikä sillä, että tulisi pahemmin noita kaloreita mietittyä. vaikka syytä kyllä olisi.
Jani T sanoiSiitä passeli satsi energiaa iltavuoroon, voiko herkku enää paljoa yksinkertaisempaa olla ;D eukku
adastra sanoiKyllä tähän annokseen on nyt tiivistety kaikki olennainen. Esteettisesti kaunis annos ja myös hintansa arvoinen. Ei tähän tarvi mitään lisätä, täydellinen ruoka.
DaJackal sanoiTarviipas. Lisää pekonia. Eihän tuollaisella murusella liiku kuin tunnin. ;D