Vs: Mitä puoluetta äänestät eduskuntavaaleissa
Pelkkää savuverhoa taas kerran, aivan kuten H-Ahon oikeudenkäynti aiemmin tai vaikkapa Hakkaraisen touhujen raportointi oikein valtakunnan tasolla. Meillä on koko torppa tulessa, mutta hallitus vaan miettii mitä tehdä kerran kesässä naapurin saunasta tontille ajelehtivalle savulle.
Edelleenkin: Kreikan tiellä ollaan, ja jo yllättävän pitkällä. Sen sijaan, että pohditaan äitien aikaisempaa paluuta työelämään, kannattaisi miettiä onko niitä työpaikkoja kohta enää mihin palata. Pistäkääpäs vaikka huvikseen Taloussanomien uutislistan hakuun sana "YT-neuvottelu" ja katsokaa tulokset vaikkapa kolmen kuukauden ajalta. Laskekaa montako eri YKSITYISEN sektorin yritystä tuloksissa esiintyy -ja mitään pikku firmojahan uutisointiin ei edes pääse.
Ynnäätte siihen sen tosiasian, että tänäkin vuonna otettiin 7 miljardia lisää velkaa käyttömenoihin (ei siis mihinkään tulevaisuudessa rahaa takaisin tuottaviin investointeihin, vaan käyttömenoihin), ja että budjetti (nykyinen ja ensi vuoden) oli laskettu positiivisille BKT-luvuille, jonka nyt varmasti fanaattisinkin viisikon kannattaja ymmärtää, ei tule toteutumaan.
Tuhon tiellä ollaan. Kilpailukyky on jo menetetty, kun kuljetaan jatkuvasti samaa oravanpyörää: liian kallis julkinen sektori -paljon veroja -hjyväveli kartellit kaupassa, pankeissa, vakuutuksissa, rakentamisessa, kaavoituksessa, energiassa - pieni ostovoima -jatkuvat palkankorotukset -> suomalainen työ on liian kallista kilpaillakseen, mutta silti ostovoima on jatkuvasti surkea.
-> Vienti sakkaa, velkaantuminen kiihtyy (ellei mitään tehdä, kuten nytkään ei tehdä), ja sitten kun rupeaa AAA-luokka putoamaan, niin paluuta ei ole, kun jatkuvasti pienenevällä BKT:lla ei maksella edes pienemmän koron aikaisia velkoja. Kuulostaako tutulta, esim. joku eteläisen euroopan maa, joka velkaantuu koko ajan lisää, vaikka sinne lapioidaan jatkuvasti lähes ilmaista rahaa?
Ja mitä hallitukset ovat tehneet viime vuosina? Vauhdittaneet kilpailukyvyn menetystä, mm. haalineet viherveroja, joita muut eivät ole ottaneet käyttöön. Oletteko ikinä miettinyt, mihin päästöoikeuksista maksetut miljardit menevät ja kuka ne rahat oikein käyttää? Ja lisää tulee koko ajan: mitä luulette rikkidirektiivin ja dieselin taas kohta tulevan veronkorotuksen tekevän vientiyritysten kilpailukyvylle?
Mitä muuta? Valtion kulupuoli paisuu kuin pullataikina. Suomessa julkinen sektori on viitisen prossaa suurempi kuin EU:ssa keskimäärin -ja se ei ole silloin enää ihan pieni. Se on ihan OK, jos on vaan maksajia sille. Mutta kuten velanotosta nähdään, niitä maksajia ei enää ole. Jos opetus- terveys- ja sosiaalitoimen menoista 40% kuluu hallintoon, niin on ihan turha puhua, että ei voida tinkiä, koska muuten loppuu opettajat ja sairaanhoitajat.
Mitä muuta? Miinakielto. Aivan helmijuttu, täydellisesti korvaavaa järjestelmää ei ole, ja ne yritelmätkin joita nyt rääpitään, maksaa mansikoita. Puolustuksen sabotointia, sanon ma. Wanhoina hyvinä aikoina tuollaisesta puuhastelusta olisi tullut seuraamuksia. Loput määrärahat voidaan poltella vaikkapa Islannin yllä, aseistamattomilla valvontalennoilla.
Eikä siinä vielä kaikki. Hienot EU-jäsenmaksusopparit, joissa maksellaan muiden osuuksia. Eikä sekään vielä riitä, lisäksi on lainattu miljardeja tahoille, jotka eivät niitä tule maksamaan takaisin. Sen sijaan niitä vippejä varten lainatut rahat joudutaan vuorenvarmasti maksamaan takaisin.
Eikä sekään vielä riitä. Kun ei kustannuspaikkoja (mukamas) ole omasta takaa riittävästi, niin niitä tuodaan ulkomailta lisää. Lukekaa, katsokaa lukuja, ja verratkaa vaikkapa oman perheen nettotuloihin:
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=136771&start=0&tstart=0
Ja epäilijöille tiedoksi: lähteenä KKO:n paprut, ei mikään Homma-forum.
Summa summarum: sen sijaan, että hallitukset olisivat yrittäneet parantaa tilannetta, ne ovat ainoastaan pahentaneet sitä. Koska halutaan olla ytimessä, koska pedataan itselle palkkiovirkaa (Suomessa tai EU:ssa), koska halutaan leikkiä hyväntekijää veronmaksajien rahoilla. Se mitä pitäisi tehdä, nykyiset vallanpitäjät eivät halua tehdä. Maailma on inhottava paikka, ja juuri sen vuoksi hallituksen pitäisi ajaa ensisijaisesti OMAN maan asiaa, ei muiden. Niin ikävältä kuin se kuulostaakin.
*Julkisen sektorin koko, erityisesti byrokratian osalta, pitää sopeuttaa yksityisen sektorin kokoon ja maksukykyyn. Silloin paranee myös ostovoima ja purkaantuu paine jatkuviin, kilpailukykyä tuhoaviin palkankorotuksiin. Mm. viiden vuoden ketjuuntuvat irtisanomissuojat, julkisen sektorin palkkajohtajuus ja ylivoimaiset lomaedut (huom, siellä missä on, ei varmaan koske ihan joka kodinhoitajaa) pitäisi purkaa VÄLITTÖMÄSTI -tällä ei olisi mitään vaikutusta palveluihin, koska työtunnit pysyisivät samana, tai jopa lisääntyisivät. Ja sen jälkeen verotusta pitää keventää kautta linjan. Samaan aikaan tietenkin puututaan myös yksityisen puolen kartelleihin, monopoleihin ja duopoleihin kovalla kädellä.
*Vihreä aikalisä (kuten eräät tahot ovat jo ehdottaneetkin) -ei osallistuta mihinkään yksipuolisiin soppareihin, jotka syövät kilpailukykyä. Sama koskee miinakiellon kaltaisia soppareita, puolustuskyvyn- ja kustannusten osalta.
*Loppu maailman sosiaalitoimistona toimimiselle. Kehitysavun järkeistys, suomalaisen tuotannon suosiminen avun antamisen muotona. Perheenyhdistämiset Tanskan malliin: perheen saa tuoda, kunhan on ollut ensin 2 vuotta ilman yhteiskunnan tukia JA osoittaa voivansa elättää perheensä. Ja ne keille ei työteko ja suomalaisen elämäntavan sisäistäminen maistu, ihonväristä riippumatta, paluulippu käteen. Keinot kyllä löytyy, jos halua on. Järjettömyydet, mm. se että "etelä-Suomen" pojat voivat muutaman kuukauden työpestin jälkeen jäädä nostelemaan sosiaaliturvaa maailman tappiin, kaikki pois. Ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksu -niin muissakin länsimaissa on. Lähialuetuet maailman luonnonvaroiltaan rikkaimmalle valtiolle pois.
*Lauseet, jotka poistamalla harmaata taloutta torjuva laki vesitettiin hampaattomaksi (arvatkaapas ketkä olivat vesittämässä) takaisin lakiin, laki uudelleenkäsittelyyn. Mm. konsernien sisäistä laskutusta koskevat säännöt samalle tasolle kuin esim. Ruotsissa. Hallintarekisterit auki ja verottajan tietoon.
Kovat lääkkeet, ja tämä olisi tehtävä HETI. Sitten kun ei enää tulot riitä edes korkojen maksuun, niin mitään ei ole enää tehtävissä. Eikä silloin enää ole niitä palveluitakaan, mistä tinkiä. Eikä julkisen sektorin työpaikkoja, ei tarpeellisia, eikä tarpeettomia. Kunnallisvaalien tuloksia katsellessa tulee vaan mieleen, että eipä taida onnistua enää: äänestystuloksesta päätellen liian moni on riippuvainen julkisen sektorin jakamasta rahasta (joko palkkana tai jonkinlaisena tukena/avustuksena), eli loppu tullee vasta sitten kun ollaan IMF:n talutusremmissä.